28.12.2023 - ​Türkiye İş Kurumu ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arasında Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü İmzalandı

​Türkiye İş Kurumu tarafından sunulmakta olan aktif işgücü hizmetleri kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile iş birliği içerisinde mesleki eğitim kursları düzenlenmesi ve belirlenecek sektörlerde ve işyerlerinde ihtiyaç duyulan nitelikte işgücünün temin edilerek istihdamın artırılması amacıyla Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı.
 
Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin katıldığı protokol imza töreni Üniversitemiz Senato Odasında gerçekleşti.
 
Protokol imzalama törenine, Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Oğuz Düzgün, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Ali Aslan, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenay Baydaş, Van Teknokent Müdürü Öğretim Görevlisi Yasemin Yetkin katıldı.
 
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli protokol ile ilgili yaptığı konuşmada şu sözleri kaydetti: “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız tarafından Türkiye’de 7 Üniversitede düzenlenmesi hedeflenen bu proje kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitemiz ile iş birliği gerçekleştirmeyi tercih ettikleri, böyle bir fırsatı hem Van’ımızdaki hem bölgemizdeki gençlerimize sundukları için başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Prof. Dr. Vedat Işıkhan’a, Bakan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Lütfihak Alpkan’a ve Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Sayın Samet Güneş’e teşekkürlerimi sunuyorum.”
 
Rektör Şevli sözlerini “Protokol imzalama vesilesiyle aramızda bulunan Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Varol Dur’a, Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Dairesi Başkanı Sayın Oğuz Düzgün’e, Van Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Sayın Ali Aslan’a teşekkür ediyorum. Üniversitemizde protokolle ilgili çalışmaları koordine etmek üzere Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şenay Baydaş’ı ve Teknokent Müdürümüz Öğr. Gör. Yasemin Yetkin’i görevlendirdik.  Gençlerimizin istihdamının sağlanmasında çok önemli bir iş birliğini bu protokol çerçevesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız ile Türkiye İş Kurumu ile hayata geçirmiş olacağız. Hem üniversitemiz hem de gençlerimiz hem öğrencilerimiz için çok faydalı bir iş birliği olacağına inanıyorum. İmzalayacağımız bu protokolle amacımız Türkiye İş Kurumu ile iş birliği yaparak Van Teknokent bünyesindeki ve bölgemizdeki işverenlerin iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitim modülleri düzenleyerek nitelikli çalışanları yetiştirmeye yönelik bir eğitim modelini hayata geçirmek. Mesleki eğitimlerle daha nitelikli, daha üretken ve alanında donanımlı bir iş gücü profili oluşturarak hem çalışma hayatına katkı sunulacak hem de geleceğin her bakımdan güçlü Türkiye'sine Türkiye Yüzyılına katkıda bulunmuş olacağız. İmzalayacağımız iş birliği protokolü hayırlara vesile olsun” şeklinde sonlandırdı.
 
Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur ise yaptığı konuşma kapsamında çalışma hayatının en önemli kilit noktalarından birisinin istihdamı artırmaya yönelik çözüm odaklı politikalar geliştirmek olduğunu söyleyen Genel Müdür Yardımcısı DUR, İstihdamın artışı kadar nitelikli işgücünün de yetiştirilmesinin önemli olduğunu belirti.
 
Protokol gereğince, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile birlikte belirlenecek sektörlerde ilgili mevzuatlar çerçevesinde iş birliği yöntemiyle mesleki eğitim kursları düzenlemek için gerekli iş ve işlemlerin yapılacağı belirtildi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Türkiye İş Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Varol Dur ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli protokolü imzaladı.



MENÜ
Kapat